Er zijn een aantal dingen die niet bij het grofvuil mogen worden weggegooid, omdat ze schadelijke stoffen bevatten die de omgeving kunnen vervuilen. Wanneer je ervoor kiest een grofvuil container te huren, is dit natuurlijk wel belangrijk om te weten. In dit artikel lees je wat die dingen zijn. Het is namelijk fijn om duidelijk op een rij te hebben wat er niet bij het grofvuil mag worden gegooid, zodat je hier geen fouten in maakt. Lees dus snel even verder als je nieuwsgierig bent naar wat dingen zijn die niet bij het grofvuil mogen worden weggegooid. Veel leesplezier!

De lijst

  1. Batterijen: Batterijen bevatten schadelijke stoffen zoals kwik, lood en cadmium. Als ze niet op de juiste manier afgehandeld worden, kunnen deze stoffen lekken en de omgeving vervuilen. Batterijen mogen daarom niet bij het grofvuil worden gedaan, maar moeten afzonderlijk worden gescheiden en op een verantwoorde manier worden afgehandeld.
  2. Elektrische apparaten: Elektrische apparaten, zoals televisies, computers, laptops, mobiele telefoons en dergelijke, bevatten ook schadelijke stoffen zoals kwik, lood en cadmium. Ze mogen daarom ook niet bij het grofvuil worden gedaan, maar moeten afzonderlijk worden gescheiden en op een verantwoorde manier worden afgehandeld.
  3. Chemische producten: Chemische producten, zoals verf, oplosmiddelen, pesticide en dergelijke, kunnen schadelijk zijn voor het milieu als ze niet op de juiste manier worden afgehandeld. Ze mogen daarom ook niet bij het grofvuil worden gedaan, maar moeten afzonderlijk worden gescheiden en op een verantwoorde manier worden afgehandeld.
  4. Asbest: Asbest is een gevaarlijk mineraal dat vaak wordt gebruikt in oude huizen. Als asbest verwijderd moet worden, moet dit op een speciale manier gebeuren om ervoor te zorgen dat het niet de omgeving vervuilt. Asbest mag daarom ook niet bij het grofvuil worden gedaan, maar moet op een verantwoorde manier worden afgehandeld.
  5. Gevaarlijke afvalstoffen: Sommige afvalstoffen, zoals explosieven, medicijnen en radioactief afval, kunnen gevaarlijk zijn voor de omgeving en de gezondheid. Ze mogen daarom ook niet bij het grofvuil worden gedaan, maar moeten op een verantwoorde manier worden afgehandeld.