Hotels rond vliegveld Eindhoven

Vliegveld Eindhoven

Het vliegveld ligt aan de rand van Eindhoven en is van oorsprong een militair vliegveld. Eindhoven Airport gebruikt het vliegveld als burgerluchthaven. Zij zijn de civiele medegebruiker met een regionale functie. Zij verzorgen vooral lijndiensten, zaken- en vakantie chartervluchten en luchtvracht. Rond vliegveld Eindhoven staan op dit moment zo’n 25 hotels klaar om reizigers, die gebruik maken van vliegveld Eindhoven, op te vangen voor ze op reis gaan of als ze net een vlucht achter de rug hebben. Zij zullen geen belang hebben bij het stoppen van de luchtvaartgroei, omdat de reizigers het brood op de plank brengen, maar een aantal hotels zal wel geluidsoverlast ervaren doordat zij in de buurt van de start- en landingsbaan liggen.

Overnachting round vliegveld Eindhoven

Diverse hotels rond vliegveld Eindhoven hebben hun kamers voorzien van geluidsisolatie, zodat hun gasten ongestoord kunnen slapen als zij voor of na hun vlucht in het hotel overnachten. Deze hotels zijn zich terdege bewust van de geluidsoverlast producerende vliegtuigen die boven hun hoofd opstijgen of landen. Door te kiezen voor geluidswerende materialen in de kamers van hun gasten, bevestigen ze in feite dat er sprake is van geluidsoverlast.  

Bevestigen ze dat de geluidsoverlast van het naast gelegen vliegveld dusdanig is, dat het irritatie en bijvoorbeeld niet slapen veroorzaakt. Ook vertelt die geluidsisolatie ons dat het leven acceptabel is zolang je binnen bent tussen muren voorzien van geluidswerende materialen. Zodra je je buiten die muren begeeft zul je geconfronteerd worden met de herrie van vliegtuigen die vlak boven je hoofd heen en weer razen.

Geluidsisolatie

Wellicht zijn de reizigers, die op reis gaan of net een reis per vliegtuig achter de rug hebben, zich nauwelijks bewust van de overlast die het vliegtuig waar zij in- of uitgestapt zijn, veroorzaakt. Dankzij de zorgen van de hotels rondom vliegveld Eindhoven, die het geluid gevangen hebben in geluidswerend materiaal. Maar schijn bedriegt. Ook in Eindhoven veroorzaakt het vliegveld geluidsoverlast en milieuschade. Ook hier te grote CO2 uitstoot, teveel fijnstof en dagelijkse herrie waar bewoners last van hebben als zij in de zomer lekker buiten willen zitten. Daarnaast hebben mensen last van de stank van kerosine. Een hinderlijke lucht die vooral bij windstille dagen rond de huizen blijft hangen.

Ondanks alle commotie rondom vliegveld Eindhoven met betrekking tot overlast, blijven de hotels reizigers ontvangen alsof er niets aan de hand is. De hotels worden aangeprezen op boekingssites, met buitenzwembaden en luxe ligstoelen alsof het hotel op een rustige plek in een zorgeloze vakantieomgeving staat. Rozengeur en maneschijn, maar in plaats van zachte romantische muziek op de achtergrond, het geronk van zware vliegtuigmotoren. En de stank van kerosine zie de zoete geuren van bloemen overschaduwen. De harde werkelijkheid van de luchtvaartgroei die maar niet stopt.