Terug naar de home-page

Wat gaan we doen?

We verzamelen op Museumplein om 13.00 uur.

We bieden we een podium aan sprekers van zowel bewonersorganisaties, milieuorganisaties en politici. Er is een kraam waar je je eigen protestborden kunt maken. En spelen we de Grote Luchtvaartquizzz!

SPECIAL: Met honderden mensen gaan we een rood sein uitbeelden. We leggen dit vast vanuit de lucht. Trek rode kleren aan, en/of neem een rood attribuut mee (ping-pong batje, paraplu, etc.) en geef een duidelijk signaal af aan Schiphol: genoeg is genoeg!

PODIUM
De grote luchtvaartquiz!
Lammert van Raan (Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren)
Cas van Kleef – campagneleider Greenpeace
Marjolein Demmers – directeur Natuur & Milieu
Schipholforum met omwonenden
Panel: Amsterdamse politiek en Schiphol
De Jonge Klimaatbeweging
Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL)

Meld je aan op de homepage om op de hoogte te blijven.

Waarom?

We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich net als jij terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart.

Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.

Wat willen we?

De groei van de luchtvaart moet stoppen. Ten opzichte van het klimaat en de omwonenden kunnen we niet langer stil zijn en toestaan dat luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg maar blijven groeien. Wij roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart tov de trein en bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.

Andere steden

Het is een landelijk event. Ook in deze steden gaan we de straat op:

Amsterdam
Rotterdam
Eindhoven
Zwolle
Maastricht
Eelde

Voor media
Meer informatie,
Bram Karst
Persvoorlichting Greenpeace
06- 2129 6895